Провокация за учители и библиотекари, които искат да насърчат четенето при децата

Знам колко много се стараете да разкриете красотата на света на книгата и да запалите децата към четенето. Ето защо искам да споделя с вас една идея:

Книгата ми „Инспектор Бу в разследване на КОЙ“ е разделена на отделни глави, а действието се развива и по часове. Тъй като е детективски роман, това предполага много действие, напрежение и събития, които често се оказват подвеждащи за читателя, което прави този род книги още по-интересни.

Както знаете книгата е абсолютно безплатна и може да бъде принтирана от моя сайт, рубриката „Свали/Чети“. Предлагам да раздадете отделни глави на различни деца. Всяко от тях трябва да прочете само неговите глави (или глава), без да знае какво четат другите. Запазете последните две глави, тъй като някое от тях ще знае предварително решението на казуса. След това децата трябва да разкажат какво са прочели, а като чуят и другата част от историята, да се опитат да наредят книгата. Децата определено обичат пъзели и игри, така че съм сигурна, че това ще им достави удоволствие.

Препоръчвам да не раздавате цялата книга, за да могат децата да дадат своите предположения за случилото се, а след това, ако им е станало интересно, ще могат и сами да прочетат романа.

Това упражнение би било интересно и от гледна точка запознаване на децата с жанра „криминале“, който по мое мнение е далеч по-интригуващ от широко разпространените любовни романи и глупави истории за неудачници.

Надявам се да съм била полезна и ще се радвам да споделите резултати. Може да приложите и снимков материал, както и всякакви други писмени и устни веществени доказателства!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: